2012. október 22., hétfő

Hamarosan lehull a lepel az iPad Miniről



Az Apple október 23-án mutatja be az új készüléket egy sajtótájékoztató keretében.



Előzmények

Kindle Fire és a Nexus 7 komoly sikereket ért el kategóriájában és az Apple, aki uralni akarja a táblagépek piacát is, nem engedheti meg magának, hogy ebben a szegmensben ne legyen jelen. Igény mutatkozott a mini táblagépekre a Kindle Fire és a Nexus 7 sikerei alapján. Ennek ellenére Steve Jobs ellene volt a dolognak, ugyanis szerinte felesleges az új méret legyártása, mivel tabletnek kicsi, telefonnak nagy és ráadásul új alkalmazások kellenek hozzá.
Sok várakozás, pletyka, homályos hírek után azonban végre bejelenti az Apple az iPad Minit.

Amit tudni lehet

Az új gyártmány kijelzőjének méretét kicsivel megnövelték, azaz a szabványos hét hüvelykes átmérőnél valamivel nagyobb lesz. Így a képátlója 7.85 hüvelykesre növekszik. A felbontásáról egyelőre még semmit se tudni, de bizonyos, hogy a retina felbontást (Retina display) akár el is felejthetjük evvel kapcsolatban. Valószínűleg vékonyabb lesz az előző verzióinál, legalábbis a nyilvánosság elé került képek alapján, így tehát ez azt is jelenti, hogy könnyebb lesz, így akár egy kézzel is lehet majd kezelni.
Az új készülék csatakozása a Lightninggal valósul meg a microUSB helyett. A Lightning volt az iPhone 5 egyik újítása. Emiatt a töltő-és csatlakozóportál miatt váltak teljesen feleslegessé a régebbi iPhonok töltőkábelei.

Amit nem lehet pontosan tudni

A processzoráról igen kevés hír van. Elvileg nem lesz szüksége akkora teljesítményre, mint az iPhone 5-nek, mégis sokak szerint az A6 processzort fogja használni w régi helyett. Ez azért is van, mert a nagy versenyszférában az Apple nem hagyhatja, hogy ne az ő terméke legyen a legjobb, leggyorsabb, valamint sokkal költségség kímélőbb ugyanazt a processzort gyártani több készülékhez is.
A Mini ára 249 és 299 dollár között lesz, s emiatt elvileg csak 8GB-os tárhely és Wi-Fi jár hozzá, a 3G-ről le is lehet mondani.
A kiszivárgott fotókon a készüléken elő-és hátlapkamera is van, nem úgy mint a hét hüvelykes tabletokon. Könnyűsége miatt így alkalmasabb lesz a fényképek készítésére, mint a többi táblagép. Ez a fejlesztés pedig tovább segíteni az Apple-t abban, hogy továbbra is vezető pozícióban maradjon ellenfeleit lehagyva.

Post-PC korszak

Az USA oktatásában tehet nagy hatást az iPad Mini. Hiszen egy olcsóbb és méretben kisebb készülékkel az Apple „berobbanhat” még jobban az iskolákban az általános iskolától kezdve az egyetemig.
A PC-k ideje már elég régóta hanyatlik. Az Apple is már jó ideje ezt szajkózza. Hiába, hogy az iPad még nem tudja teljesen leváltani a PC-ket vagy a MacBook laptopokat, azonban egyre többen inkább a táblagépek vásárlása mellett döntenek. Hiszen pénztárcakímélőbb is és bárhova magunkkal vihetjük.




Minden amit tudni akartál az iPad Miniről - Index-Tech    2012. 10.17.

Miért lehet nyerő az iPad Mini? - Iphoneblog    2012. 10.21.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése